28 april 2019
10:30

Skoftebyns IF

Referat: Bäckseda IF - Skoftebyns IF

Det såg länge ut som att Bäcksedas 07:or skulle åka på en klar förlust mot Skoftebyn, men en fantastisk inställning gjorde att killarna kämpade på ändå till slutet och fick utdelning under matchens sista minuter. Förlusten hade vänts till en fantastisk seger och hela laget sprang in på planen, omfamnade varandra och jublade. Kanske inte helt välförtjänt, men en vändning till seger i slutminuten - finns det någon skönare seger? Skoftebyn spelade mycket bra och vi hade svårt att komma någonstans genom deras mittfält. Det blev mycket långtjongning och de bollarna rann mest ut till motståndarna. Men samtidigt kunde vårt försvar stå emot de vitkläddas attacker ganska bra. Men i slutet av första tryckte de in 1-0 med en boll som smet in otagbart högt invid stolpen. Lite sura miner och hängande huvuden men i pausen sa vi åt varandra att fortsätta kämpa och intala oss att vi kunde förändra den här matchen. Det var ju ändå bara ettmålsunderläge. Men direkt i andra halvkek tryckte Skoftebyn på med flera skott i bl.a. ribban men med lite tur kunde vi hålla undan den värsta anstormningen. Sen kom vi in i det mer och mer och kunde faktiskt spela oss igenom ett antal gånger utan att komma riktigt nära mål med skotten. När det var bara några minuter kvar tänkte vi ledare att vi i alla fall skulle försöka undvika fler baklängesmål och förlora med flaggan i topp. Men killarna tänkte annorlunda (som tur är). Plötsligt uppstod ett skottläge utanför straffområdet, pang och vi hade 1-1! Nu fick vi massor med ny energi och fortsatte sätta press på och vinna bollen av motståndarna. Vi tittade på klockan, en minut kvar, håll det här nu så att vi klarar oavgjort. Men varför inte dra till med ett långskott i krysset med 30 sekunder kvar av matchen? Vändningen var fullbordad och när spelet blåstes igång igen återstod inte många sekunder innan segern var ett faktum! Jättekul att se och uppleva såklart. Förmodligen blev det här cupens bästa minne för killarna. Fantastisk bra kämpat av samtliga!